Oplossingsgericht therapeut Bart - Antwerpen - Multidisciplinaire praktijk Anker
16793
page-template-default,page,page-id-16793,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 

Oplossingsgericht therapeut Bart – Antwerpen

Therapeut Bart Haerens

Ik ben maatschappelijk werker en oplossingsgericht cognitief & systemisch psychotherapeut in opleiding. Ik ben coördinator en therapeut binnen het Antwerps team voor Vroege Detectie en -Interventie bij Psychische Problemen. (VDIP)

 

Ik ben erg geïnspireerd door het oplossingsgericht denken. Deze vorm van therapie heeft als uitgangspunt dat iedereen krachten en sterktes heeft om moeilijkheden en andere uitdagingen in het leven het hoofd te bieden.

 

Soms is het moeilijk of niet helpend om moeilijkheden onder woorden te brengen. Dan gaan we op zoek naar creatieve non-verbale methoden die voor jou helpend kunnen zijn.

 

In het het eerste gesprek nodig ik je uit om te vertellen over wat jou tot bij mij brengt, en bekijken we hoe de gesprekken voor jou betekenisvol en ondersteunend kunnen zijn.

Contactgegevens

+32 (0)499 84 96 85

bart@praktijk-anker.be

Thema's
Mijn doelgroep omvat jongeren (12+), jongvolwassen & volwassenen, gezinnen en koppels. We kunnen alle personen die voor jou belangrijk zijn mee in de therapie betrekken. Je kan bij mij terecht met alle problemen, vragen, lijden… We gaan samen op zoek naar wat jou kan helpen om de moeilijkheden het hoofd te bieden, je leven terug op de rails te krijgen.

Zich somber voelen

Angst en onzekerheid

Verlieservaringen

Rouw

Traumatische ervaringen

Moeilijke thuissituatie

Burn-out

Persoonlijkheidsproblemen

Psychotische problemen

Problemen met gender of seksualiteit

Zelfdodingsgedachten

Verslaving

Opleiding
  • Professionele bachelor in het sociaal werk – afstudeerrichting Maatschappelijk Werk
  • Langdurige opleiding oplossingsgerichte cognitieve en systemische psychotherapie
Ervaring
  • Teamcoördinator VDIP Antwerpen (Vroege Detectie en vroege Interventie Psychiatrische problemen) sinds 2015
  • Therapeut bij VDIP Antwerpen sinds 2015
  • Therapeut bij Ijsbrekers (www.ijsbrekers.eu)
  • Lid van VDDO (Vlaamse Vereniging van Deskundigen in de Oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapie)
  • Maatschappelijk werker in psychiatrisch ziekenhuis Sint-Alexius te Grimbergen op een acute opnameafdeling (Galenos) en een behandelafdeling voor psychose (Avicenna) van begin 2014 tot begin 2015
  • Stage gedurende 8 maanden in Pscyhiatrisch Centrum Broeders Alexianen te Boechout op een behandelafdeling voor psychose
Tarieven
  • Een consultatie kost €60 per uur en duurt 50 minuten