Therapeut Bart – Antwerpen

Therapeut Bart Haerens

Oplossingsgerichte therapie heeft als uitgangspunt dat iedereen krachten en sterktes heeft om moeilijkheden en andere uitdagingen in het leven het hoofd te bieden. Dit is een bewezen vorm van therapie met invloeden vanuit de systeemtherapie en cognitieve gedragstherapie.

Therapeut Bart Haerens dompelt zichzelf voortdurend onder door ervaring, training, peer review, supervisie en zelfstudie in technieken en methoden uit het systeemdenken, contextueel denken, de cognitieve gedragstherapie, EMDR, mindfulness, ACT (Acceptance and Commitment-therapie) enzovoort.

 

Voorbeelden van thema’s waarvoor je bij Bart terecht kan zijn: somberheid, angst, fobieën, autisme (ASS), rouw- en verlieservaringen, trauma, moeilijke thuissituatie, burn-out, hechtingsproblemen, psychose, problemen met gender of seksualiteit, suïcidegedachten, verslaving, zelfverwonding, holebigerelateerde vragen.

Soms is het moeilijk of niet helpend om moeilijkheden onder woorden te brengen. Dan zoeken we naar creatieve non-verbale methoden die je kunnen helpen. Ons doel is om samen een therapietraject op maat uit te stippelen.

In de eerste sessie zal Bart je uitnodigen om te vertellen over wat je naar therapie brengt, en bekijkt hij samen met jou hoe de sessies betekenisvol en ondersteunend kunnen zijn. Indien nodig plannen we één of meer vervolggesprekken.

Contactgegevens

+32 (0)499 84 96 85

bart@praktijk-anker.be

Oopful.com

Thema's
Mijn doelgroep omvat jongeren (12+), jongvolwassen & volwassenen, gezinnen en koppels. We kunnen alle personen die voor jou belangrijk zijn mee in de therapie betrekken. Je kan bij mij terecht met alle problemen, vragen, lijden… We gaan samen op zoek naar wat jou kan helpen om de moeilijkheden het hoofd te bieden, je leven terug op de rails te krijgen.

Zich somber voelen

Angst en onzekerheid

Verlieservaringen

Rouw

Traumatische ervaringen

Moeilijke thuissituatie

Burn-out

Persoonlijkheidsproblemen

Psychotische problemen

Problemen met gender of seksualiteit

Zelfdodingsgedachten

Verslaving

Opleiding
 • Professionele bachelor in het sociaal werk – afstudeerrichting Maatschappelijk Werk
 • Langdurige opleiding oplossingsgerichte cognitieve en systemische psychotherapie
 • EMDR – Eye movement Desensitisation and reprocessing
 • ACT – Acceptance and Commitment Therapy
Ervaring
 • Teamcoördinator VDIP Antwerpen (Vroege Detectie en vroege Interventie Psychiatrische problemen) tot 2019
 • Therapeut bij VDIP Antwerpen sinds 2015
 • Therapeut bij Ijsbrekers (www.ijsbrekers.eu)
 • Lid van VDDO (Vlaamse Vereniging van Deskundigen in de Oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapie)
 • Maatschappelijk werker in psychiatrisch ziekenhuis Sint-Alexius te Grimbergen op een acute opnameafdeling (Galenos) en een behandelafdeling voor psychose (Avicenna) van begin 2014 tot begin 2015
 • Stage gedurende 8 maanden in Pscyhiatrisch Centrum Broeders Alexianen te Boechout op een behandelafdeling voor psychose
 • Oopful – Oprichter / Therapeut / Coach – www.oopful.com
Tarieven
 • Een consultatie kost €60 per uur en duurt 50 minuten