Therapeut Dirk Christiaansen - Multidisciplinaire praktijk Anker
17280
page-template-default,page,page-id-17280,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 

Therapeut Dirk Christiaansen

Therapeut Dirk Christiaansen

Welkom! Ik ben Dirk.

Elk levensverhaal is ook een krachtbron. Vanuit deze visie werk ik als therapeut, welzijnswerker en bovenal als mens. Contextuele therapie sluit nauw aan bij deze visie en de verbondenheid die er is met je partner, kinderen, ouders, grootouders en andere belangrijke relaties vormen als het ware die ‘context’. De wisselwerking die er is tussen jou en die ‘context’ heeft veel invloed op je gedrag, gevoelens en je gehele persoonlijkheid. Jouw hulpvraag benader ik vanuit je persoonlijke context waarin op zich veel krachtbronnen al dan niet zichtbaar of voelbaar aanwezig zijn. Ik besef maar al te goed dat de stap zetten naar therapie niet altijd evident is. Daarom vind ik het belangrijk om tijdens een eerste gesprek met je af te toetsen wat je verwachtingen zijn. Als de samenwerking (de therapie) dan van start kan gaan, wil ik je toch meegeven dat jij als mens steeds centraal staat tijdens het therapieproces.

Nogmaals van harte welkom!

Contactgegevens

+32 (0)496 32 09 48

dirk@praktijk-anker.be

Opleiding

  • Narratieve hulpverlening / Interactie-Academie (in opleiding)
  • Contextuele therapie / Contextuele Leerschool Leren Over Leven
  • Bachelor Sociaal Werk optie Maatschappelijk Werk
  • Jazzstudio Antwerpen instrumenten contrabas en basgitaar

Thema's

Jouw vraag – los van een thema- staat bij mij als therapeut centraal en ik wil in de eerste plaats samen met je bekijken of ik de juiste persoon ben die je hierin kan begeleiden. Als blijkt dat dit niet het geval is, verwijs ik je door naar een andere collega die meer passende hulp kan bieden. De therapie kan plaatsvinden in een praktijkruimte van het Anker of in mijn persoonlijke praktijk. Ik werk als welzijnswerker vaak outreachend, dat wil zeggen dat ik mensen opzoek in hun persoonlijke leefomgeving. Therapie op een plaats waar jij je comfortabel voelt, behoort dus zeker ook tot de mogelijkheden. Daarnaast geloof ik in de kracht van beweging en wandeltherapie staat als jij dat wil ook op het programma.

Ik werk met jongeren en volwassenen. Tijdens de therapie kunnen ook partners, familieleden en belangrijke relaties betrokken worden.

Tarieven
  • Een gesprek duurt 60 minuten en kost €50