Muziektherapeut Hilde Nash - Antwerpen - Multidisciplinaire praktijk Anker
17003
page-template-default,page,page-id-17003,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 

Muziektherapeut Hilde Nash – Antwerpen

Muziektherapeut Hilde Nash

Creativiteit is voor mij de rode draad in al mijn werk, als muzikant en als therapeut. Aan het LUCA, School of Arts, campus Lemmens, heb ik de Master  Muziektherapie gestudeerd (2000). Sindsdien heb ik met uitlopende doelgroepen gewerkt binnen verschillende werkvelden. In het najaar 2016 ben in mee ingestapt in deze groepspraktijk.

Wat is muziektherapie?

Muziektherapie is een kunstzinnige, pre-verbale en creatieve vorm van therapie waarin de muziek zelf, in al haar facetten, centraal staat. De muzikale ervaringen en belevingen door het luisteren of het zelf vrij spelen zijn de basispijlers van deze therapie. Er kan ook gesproken worden, maar altijd vertrekkende vanuit de muzikale ervaring.

Voor wie is het?

Na verschillende kennismakende sessies, kijk ik van waaruit een therapie opgestart kan worden en wat de intenties en jouw verwachtingen zijn. Muziektherapie kan naast een verbale psychotherapie verdiepend en verruimend werken. Muziektherapie op zich, los van medische opvolging en verbale psychotherapie, is enkel aangewezen als de persoon gezond in de dagdagelijkse realiteit kan staan en goed kan functioneren. Muzikale voorkennis is geen voorwaarde om een therapie op te starten.

Contactgegevens

+32 (0)472 75 43 07

hilde@praktijk-anker.be

www.hildenash.be

Tarieven

Een sessie voor 1 uur kost 60euro.

 

Er kan korter of langer gewerkt worden al naar gelang de vraag en de mogelijkheden van de persoon (bijvoorbeeld bij kinderen wordt er meestal korter, 45min, gewerkt). Dit gebeurt in overleg.

 

Muziektherapiesessies wordt gedeeltelijk terugbetaald door één ziekenfonds: Partena.   Meer info via de website www.partena.be