Loopbaancoach Melissa Engels - Multidisciplinaire praktijk Anker
16871
page-template-default,page,page-id-16871,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 

Loopbaancoach Melissa Engels

Loopbaancoach Melissa Engels

Als afgestudeerde klinisch psycholoog kwam ik in 2009 op de arbeidsmarkt terecht. Na enkele vruchteloze sollicitaties begon mijn onzekerheid te groeien. Dankzij goede gesprekken en advies besloot ik opnieuw te gaan studeren zodat ik ook in het onderwijs les kon geven. Na het behalen van dit diploma kon ik een jaar lesgeven, maar stuitte ik nadien opnieuw op hetzelfde probleem van geen werk te vinden. Ik ben toen weer ten rade gegaan bij iemand die me het advies gaf om met mijn achtergrond in de psychologie de bedrijfswereld in te gaan. En zo geschiedde.

Ondertussen werk ik al bijna 6 jaar als jobcoach en heb ik een stevige rugzak met ervaring. Deze ervaring wil ik graag delen met mensen die in hetzelfde schuitje zaten als mij 7 jaar geleden. Uit die periode weet ik hoe belangrijk het is om met iemand je situatie te kunnen bespreken, zodat je andere perspectieven krijgt die misschien een opening bieden naar een nieuwe mogelijkheden.

Contactgegevens

+32 (0)494 87 14 15

melissa@praktijk-anker.be

Loopbaanbegeleiding

Aanleiding voor een loopbaanbegeleiding kan een reorganisatie zijn, het gevoel niet verder te komen in uw werk, een verstoorde balans werk-privé of gewoon behoefte aan feedback van een loopbaancoach. Tijdens een loopbaanbegeleiding steken we de thermometer in je loopbaan tot nu toe. Wat gaat er goed, waar ben je tevreden over? Waar ben je minder tevreden over en wat zou je anders willen? Ben je toe aan verandering of moet je veranderen?

In de huidige arbeidsmarkt is het soms niet gemakkelijk om een andere baan te vinden. Kritisch en creatief naar je huidige baan kijken kan ook. Welke taken en rollen heb ik precies? Waar krijg ik energie van en waarvan niet? Hoe is die balans eigenlijk? Wat kan ik delegeren of welke taken en rollen kan ik (tijdelijk) ruilen met een collega? Welke projecten lopen er waar ik mijn talenten kan inzetten? Hoe profileer ik me meer zodat ik mijn talenten breed kan laten zien?

Loopbaanbegeleiding is altijd een maatwerktraject. Samen onderzoeken we wat je talenten en ambities zijn en wat het beste bij je past. Welke concrete stappen zijn er nodig om je loopbaan succesvol verder vorm te geven? Wat zijn de belemmeringen en mogelijkheden? Vaardigheden als solliciteren, pitchen, een cv maken, werk vinden via sociale media en netwerken komen ruimschoots aan bod. Voor de één betekent dit een traject dat start met zelfreflectie, voor de ander betekent het veel praktische tips en doe-opdrachten voor het benaderen van de publieke- of verborgen arbeidsmarkt. Daarnaast is het mogelijk om loopbaantesten en een assessment in te zetten.

Tarieven

Werken met loopbaancheques is mogelijk.

Meer informatie over loopbaancheques vind je via onderstaande links:
https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/wie
https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/hoe
Per loopbaancheque betaal je 40 euro. Dit is erg voordelig, want de reële waarde bedraagt 550 euro. De Vlaamse overheid legt per loopbaancheque dus 510 euro bij