Orthopedagoog & psychotherapeut Naomi

Therapeut Naomi

Welkom! Ik ben Naomi, klinisch orthopedagoog (2016, KULeuven) en integratief psychotherapeut (2022, Educatieve Academie).
 

Ik ben sinds 2019 werkzaam als psychotherapeut en heb me gaandeweg gespecialiseerd in eetstoornissen en moeilijkheden die hiermee gepaard (kunnen) gaan. Ik heb een tijdje gewerkt op de dienst eetstoornissen van de universitaire kinder- en jeugdpsychiatrie in Antwerpen (UKJA), waar ik heel wat ervaring opdeed in het begeleiden van jongeren met een eetstoornis en hun gezin. Momenteel werk ik als zelfstandige in praktijk Anker en in Ceeto, een multidisciplinaire praktijk gespecialiseerd in eetstoornissen te Leuven.
 

Doelgroep

Als jongere (14+) of (jong)volwassene kan je bij mij terecht voor psychologische begeleiding rond volgende thema’s:
 

 • Eetproblemen of eetstoornissen (anorexia nervosa, boulimia nervosa, eetbuistoornis, ARFID,…)
 • Onzekerheid, laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen
 • Negatieve lichaamsbeleving
 • Perfectionisme, faalangst, stressklachten
 • Zelfverwonding
 • Dwang, angst
 • Somberheid, depressie
 • Emotieregulatie
 •  
  Daarnaast ben je als ouder van een kind/jongere met een eetstoornis meer dan welkom om je verhaal te doen en begeleiding en ondersteuning te krijgen. Graag ondersteun ik jou/jullie in het beter leren begrijpen van de eetstoornis, de gedachtegang en het gedrag van je kind. Samen kunnen we zoeken naar manieren om jouw kind best te ondersteunen in zijn of haar herstelproces zonder jezelf uit het oog te verliezen.
   
  Momenteel moet ik wegens vele aanmeldingsvragen werken met een wachtlijst.

  Begeleiding

  Tijdens een eerste kennismakingsgesprek luister ik naar jouw verhaal. We verkennen wat er moeilijk loopt, maar ook wat goed gaat. Samen kijken we rond welke hulpvragen je aan de slag wil en welke ondersteuning voor jou waardevol kan zijn.
   
  Ik werk vanuit een integratieve aanpak, waarbij verschillende therapeutische stromingen ingezet kunnen worden, naargelang wat bij jou en jouw hulpvraag past. De begeleiding bestaat voornamelijk uit gesprekstherapie, eventueel aangevuld met oefeningen en opdrachten, afhankelijk van wat je nodig hebt. Van tijd tot tijd bekijken we samen of de manier van werken ondersteunend is en sturen we bij waar nodig.
   
  Omdat een eetstoornis vaak een grote impact heeft op de omgeving en relaties onder druk kunnen komen te staan, vind ik het belangrijk om de ouders, partner of andere belangrijke naasten te betrekken bij de therapie. We bekijken samen op welke manier deze betrokkenheid vorm kan krijgen. Bij minderjarigen die nog thuis wonen, maken gezins- of oudergesprekken deel uit van de begeleiding

  Contactgegevens

  +32 (0)467 00 03 38

  naomi@praktijk-anker.be

  Contact bij voorkeur via e-mail (tijdens gesprekken ben ik telefonisch niet bereikbaar).

  Tarieven

  Een sessie duurt 45 à 50 minuten en kost 70 euro.  
  Ik werk deels binnen de conventie gespecialiseerde eerstelijnspsychologische zorg en het zorgpad eetstoornissen. Binnen deze conventie zijn sessies voor jongeren tot 24 jaar gratis (10 – 20 sessies per jaar), volwassenen betalen 4 of 11 euro (8 – 20 sessies per jaar).  
   
  Afspraken kunnen op donderdag en vrijdag overdag (9u-16u). Wanneer een afspraak niet kan doorgaan, vraag ik om minstens 48 uur op voorhand te annuleren via sms of WhatsApp. Afspraken die niet of laattijdig geannuleerd worden, worden aangerekend.   

  Opleidingen
 • Postgraduaat Psychotherapie in de Interactionele Vormgeving (Educatieve Academie, 2022)
 • Master Pedagogische Wetenschappen (KU Leuven, 2016)
 •  

 • Verschillende (kortdurende) opleidingen en studiedagen rond eetstoornissen, emotieregulatie, ACT, geweldloos verzet in opvoeding, …
 •  
  Visumnummer: 327170
  Erkenningsnummer: VVO 2112074
   
  RIZIV-nummer: 7-03846-83-000
   
  Aangesloten bij de Vlaamse Academie voor Eetstoornissen (VAE) en de Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving (VVTIV)