Individuele, relatie- en gezinstherapie

Therapeut Anke Raymaekers

Welkom! Ik ben Anke.
 

Sinds 2011 ben ik actief als therapeut. Van opleiding ben ik seksuoloog. Tevens ben ik partnerrelatietherapeut en systeemtherapeut geschoold aan de Interactie-Academie, waardoor ik sessies kan organiseren met meerdere mensen tegelijk. Als therapeut ga ik samen met jou of jullie op weg. Alle thema’s kunnen aan bod komen. Je stelt je eigen doelen en ik begeleid je in het zoekproces. Als systeemtherapeut probeer ik samen met jou interessante en minder fijne interacties en relaties met anderen in kaart te brengen. Deze relaties zijn immers van invloed op wie jij bent of wat jij doet.

 

Therapie over seksualiteit en de seksuele relatie

Er bestaan vele taboes rond seksualiteit. Men laat soms uitschijnen dat alles vanzelf loopt, maar dat is niet zo eenvoudig. Op een eerlijke manier over seks te praten is niet gemakkelijk. Vele mensen hebben vragen over hun seksueel leven. Jij bent niet de enige die zich afvraagt of een gesprek met een seksuoloog helpend is. Iedereen is welkom op een kennismakingsgesprek.

Heb je een partner? Zo ja, zou het fijn zijn als jullie meteen de eerste sessie samen komen.

 

Graag nodig ik je/jullie uit.

Contactgegevens

+32 (0)485 77 93 43

anke@praktijk-anker.be

Begeleiding

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek kan je op een rustige manier vertellen rond welke vragen je wil werken. Na deze sessie kan je beslissen of je meteen een nieuwe afspraak maakt of het daarbij laat.

 

Tijdens sessies wordt er openhartig gepraat, worden alle kaarten op tafel gelegd, en samen gaan we op zoek naar de tussenstappen om je doel te bereiken. Therapie is een proces van vallen en opstaan, van overwinningen en tegenslagen, en dat heeft tijd nodig. Gun jezelf die tijd.

 

Relatietherapie

Komen jullie graag over jullie relatie praten? Dan zou het fijn zijn als jullie meteen de eerste keer samen naar de eerste sessie komen. Twijfel je over relatietherapie? Maak liever vroeg dan (te) laat een afspraak. ‘Liefde is een werkwoord’ (Alfons Van Steenwegen; 1999). 
LGBTQI+ koppels zijn zeer welkom.

Tarieven

Gesprekken vinden plaats in een gezellige ruimte. Kan je niet aanwezig zijn, verwittig me dan zo snel mogelijk.

Annuleer je je afspraak minder dan een dag op voorhand, dan betaal je de helft van de sessie.

 

Er is terugbetaling bij elke ziekenkas mogelijk. Neem het standaardformulier van jouw mutualiteit mee naar de sessie.

 

Duur sessie: 55 minuten  
Kost sessie: 70 euro (zowel voor individuele als koppels- en gezinssessies)

 

Je kan bij mij terecht tijdens de kantooruren van 8u tot 16u.
 

Supervisie
Je bent welkom als seksuoloog, relatietherapeut of (systeemtheoretisch) psychotherapeut i.o. .
Bereid vooraf het gesprek voor door een supervisievraag te formuleren, waardoor je aangeeft waarover het supervisie-gesprek zal gaan.

Een supervisiegesprek duurt 55 min en kost 60 euro. Er kan een factuur opgemaakt worden.