Kindertherapeute Anne Mortelmans

Kindertherapeute Anne Mortelmans

Ik werkte 7 jaren als opvoedster-begeleider in een dagcentrum binnen de bijzondere jeugdzorg. We werkten rond individuele- en groepsbegeleiding van jongeren en gezin. Ik kreeg de kans om de Rots&Water opleiding te volgen, en om die trainingen binnen onze groep verder door te geven. Ook gaf ik verschillende workshops aan de verschillende professionele diensten binnen de organisatie.
 

We woonden een dik jaar in China. We hebben er veel kunnen reizen en culturen verkennen. Ik kreeg er ook de kans om te werken met een (Belgische) jongen van zes jaar met autisme spectrum stoornis. Ik werkte met hem o.a. rond sociale vaardigheden en het beheersen van zijn woede-aanvallen. Ook werkte ik met de school rond ‘wat is autisme’ en op welke manier met deze jongen om te gaan.

 

Ik draaide jaren mee als scoutsleidster in m’n eigen scoutsgroep en in een nabij-gelegen Akabe groep; aansluitend was ik nog enkele jaren actief in het overkoepelende scoutsverbond in de ploeg ‘internationaal’.

 

Ik werkte 2 jaren als projectmedewerker bij het Huis van het kind / opvoedingswinkel; we werkten elke dag met het oog op welzijn van kind en ouders.

 
Nu ben ik arbeidstrajectbegeleider bij OCMW.

 

Contactgegevens

+32 (0)473 69 17 51

anne@praktijk-anker.be

Voor wie is het?
Begeleiding
Tarieven