Therapeut Dirk Christiaansen

Therapeut Dirk Christiaansen

Als je op zoek gaat naar een therapeut wil je graag gehoord en geholpen worden. De opleiding(en) van die therapeut spelen tijdens jouw zoektocht misschien niet zo’n rol maar ik geef je toch graag mee dat ik zeer sterk geïnspireerd ben door het narratieve denken. Narratief betekent letterlijk ‘verhalend’. Concreet gaan jij en ik tijdens de therapiesessie(s) kijken naar je levensverhalen. Wat is de invloed van die unieke verhalen op je ‘mens zijn’ uit het verleden, heden en toekomst? We voeren gesprekken waarbij je vraag of probleem wordt los gemaakt van je persoonlijkheid. Door de problemen los te koppelen van jezelf, krijg je een andere kijk op die problemen en worden waarden, die jij belangrijk vindt, terug zichtbaar. Je ziet andere mogelijkheden om met het probleem om te gaan. Je ‘herschrijft’ als het ware voor een stuk je unieke levensverhaal.

 

Na elke therapiesessie ontvang je van mij een brief per mail. Daarin geef ik je terug – zoveel mogelijk in de woorden die jij gebruikt hebt – wat er tijdens de sessie aan bod is gekomen.

 

Van harte welkom!

 

Contactgegevens

+32 (0)496 32 09 48

dirk@praktijk-anker.be

Opleiding

  • Postgraduaat ‘samenwerkingsgericht en systemisch werken met gezinnen’ / Interactie Academie (in opleiding)
  • Narratieve therapie / Interactie Academie
  • 4-jarige opleiding contextuele therapie / Contextuele leerschool ‘Leren Over Leven’
  • Bachelor Sociaal Werk optie Maatschappelijk Werk
  • Jazzstudio Antwerpen instrumenten contrabas en basgitaar

Thema's

Jouw vraag – los van een thema- staat bij mij als therapeut centraal en ik wil in de eerste plaats samen met je bekijken of ik de juiste persoon ben die je hierin kan begeleiden. Als blijkt dat dit niet het geval is, verwijs ik je door naar een andere collega die meer passende hulp kan bieden. De therapie kan plaatsvinden in een praktijkruimte van het Anker of in mijn persoonlijke praktijk. Ik werk als welzijnswerker vaak outreachend, dat wil zeggen dat ik mensen opzoek in hun persoonlijke leefomgeving. Therapie op een plaats waar jij je comfortabel voelt, behoort dus zeker ook tot de mogelijkheden. Daarnaast geloof ik in de kracht van beweging en wandeltherapie staat als jij dat wil ook op het programma.

Ik werk met jongeren en volwassenen. Tijdens de therapie kunnen ook partners, familieleden en belangrijke relaties betrokken worden.

Tarieven
  • Een gesprek duurt 60 minuten en kost €50