Diëtiste & experte in eetstoornissen Inneke

Diëtiste Inneke Meeusen

Welkom, ik ben Inneke
 

  • Vind je het moeilijk om iedere dag keuzes te maken rond voeding?
  • Weet je niet meer wat en hoeveel je dagelijks mag en kunt eten?
  • Heb je het gevoel dat je niet meer kan ontspannen?
  • Voel je je slecht in je vel?
  • Vind je het moeilijk om met je vrienden op café te gaan of samen een broodje of pizza te gaan eten zonder in paniek te raken?
  • Bepaalt de weegschaal je leven?
  • Heb je soms oncontroleerbare eetbuien?
  • Draait je hele leven rond eten maar kun je dit met niemand uit je onmiddellijke omgeving bespreken?
  • Ben je tussen 16 en 99 jaar?
  • Kun je niet meer op je eentje uit de cirkel van wel of niet eten raken?
Contactgegevens

+32 (0)474 53 84 63

inneke@praktijk-anker.be

inneke@innekemeeusen.be

www.innekemeeusen.be

Hoe pakken we jouw eetstoornis aan?

Intakegesprek
Ik luister in de eerste plaats naar het verhaal van en achter de patiënt. Voor mij is het belangrijk om te weten met welke eetstoornis de patiënt kampt en waar de oorsprong ligt.
 
Eetdagboek
Na de eerste sessie vraag ik om een eetdagboek bij te houden.
 
Eetschema
Tijdens de volgende sessie wordt het dagboek uitgebreid besproken en zoeken we samen naar een haalbaar eetschema. Ik houd rekening met eventuele voorkeuren, angsten,…
 
Samenwerking met psycholoog/therapeut
Naarmate de sessies vorderen ga ik samen met de patiënt verder op zoek welke systemen er achter bepaalde gewoontes en angsten verborgen zitten. Dan werken we daarrond. Op dat ogenblik schakel ik meestal ook een psycholoog in (voor het geval die dan nog niet bij de behandeling betrokken is).
 
In het laatste jaar van de bacheloropleiding Voedings- en Dieetkunde aan de AP Hogeschool deed ik stage in ZNA Universitaire Kinder- en Jeugdpsychiatrie Antwerpen en in het psychiatrisch ziekenhuis Broeders Alexianen – Ter Berken (Tienen). Ook volgde ik diëtiste Ilse Ulens gedurende enkele maanden in haar privépraktijk in Tienen. Daar kreeg ik belangrijke handvaten aangereikt om zo volledig mogelijk te werken rond eetstoornissen.
 
Na mijn studies ging ik aan de slag als zelfstandige diëtiste. Ik vind het zeer belangrijk om nauw samen te werken met psychologen die gespecialiseerd zijn in eetstoornissen. Ik geloof immers dat er een bredere aanpak nodig is om het complexe probleem van eetstoornissen te behandelen. Op regelmatige tijdstippen evalueer ik mijn patiënten in samenspraak met psychologen. Zo kunnen we doorgedreven hulp op maat aanbieden.